Vrtec Mehurčki ponovno odpira svoja vrata

Spoštovani.

Kot ste verjetno že seznanjeni iz medijev, je vlada sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, s katerim od 18. 5. 2020 dalje postopoma odpravlja tudi omejitve na področju predšolske vzgoje. V Vrtcu Mehurčki se bomo v času od 11. 5. do 15. 5. 2020 pripravljali na odprtje, pri čemer bomo upoštevali Priporočilo Zavoda RS za šolstvo za ponovno odprtje vrtcev v času posebnih razmer in Higienska priporočila za vrtce v času epidemije Covid – 19, ki jih je izdal NIJZ. Slednja obsegajo zdravstvene omejitve, ukrepe za preprečevanje okužb v vrtcu, priporočila za zaposlene, priporočila za oblikovanje skupin ter igranje na prostem, priporočila za prihod in odhod iz vrtca ter druga pomembna higienska priporočila (priloga1).

Zaradi organizacije dela moramo pridobiti podatke o številu otrok, ki jih boste starši z 18. 5. 2020 vključili v vrtec. Priporočilo Nacionalnega inštituta za javno zdravje je, da oddelki prvega starostnega obdobja  vključujejo 8 otrok, skupine drugega starostnega obdobja pa 10 otrok. Ob tem vas prosimo, da pozorno preberete Sklep razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo, v katerem so opredeljene zdravstvene omejitve za otroke v času sproščanja ukrepov (obisk vrtcev) (priloga2). Pred ponovnim vstopom v vrtec je potrebno tudi izpolniti in podpisati Izjavo strašev pred vstopom v vrtec.

Prosimo, da nam do torka, 12. 5. 2020 do 10. ure sporočite, ali bo vaš otrok s ponedeljkom, 18. 5. 2020 pričel obiskovati vrtec, ter koliko časa (predvidena ura od-do) znotraj običajnega poslovnega časa vrtca, bo prisoten v vrtcu. To lahko storite z odgovorom na to sporočilo (ne pozabite pripisati ime in priimek otroka ter oddelek, ki ga obiskuje) ali nam pišete na vrtec.mehurcki@guest.arnes.si ali pokličete na telefonsko številko 041/986-816.

Starši, ki otroka NE boste pripeljali v vrtec, boste za čas trajanja epidemije še naprej oproščeni plačila. Za vse ostale otroke pa bo pripravljen obračun v skladu z veljavno zakonodajo od 18. 5. 2020.

O vseh nadaljnjih aktivnostih vas bomo sproti obveščali. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje is se hkrati veselimo ponovnega odprtja in srečanja z vami ter vas lepo pozdravljamo.

Blaž Kölner, ravnatelj

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja