Obvestilo o delovanju Vrtca Mehurčki od ponedeljka, 1. 6. 2020 dalje

Spoštovani starši.

Po včerajšnji okrožnici je jasno, da bomo od ponedeljka dalje vrtci delovali v skladu z veljavnimi normativih, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje. Ob tem bomo upoštevali priporočila NIJZ in določene ukrepe, ki kljub sproščanju še vedno veljajo.

Glede na prostorske in kadrovske pogoje, se bo vrtec še naprej trudil zagotoviti varno okolje otrokom in zaposlenim. Pri tem bomo delovanje obstoječih oddelkov organizirali tako, da bomo zagotovili čim manjše združevanje otrok iz različnih skupin. Vsak oddelek bo tako deloval samostojno med 7. in 16. uro. Med 6. in 7. uro, ter 16. in 17. uro bodo otroci združeni po enotah. S tem ko otroke različnih skupin združujemo, povečujemo možnost morebitne okužbe. Zato starše naprošamo, da se združevanja otrok poslužujete le v nujnih primerih.

Hkrati bomo zagotavljali, da se skupine ne bodo združevale oziroma srečevale (skupni prostori, hodnik, zunanje vrtčevsko igrišče). V dopoldanskem času bomo strmeli k preživljanju časa na prostem, v naravnem okolju. V popoldanskem času pa bodo otroci zaradi omejitev, oziroma prostorskih in kadrovskih pogojev, do prihoda staršev, ostali v igralnicah.

V vrtcu v tem šolskem letu ne bomo izvajali nobenih popoldanskih dodatnih dejavnosti zunanjih izvajalcev.

Priporočeni ukrepi za preprečevanje okužbe:

– Razkuževanje rok pred vstopom v vrtec (otroci si roke umijejo z milom);

– Ohranjanje priporočene razdalje (1,5 – 2 metra) med osebami;

– Upoštevajte navodila glede vstopa in izstopa v vrtec. Ne vstopajte v igralnice. Pogovori z vzgojitelji naj bodo kratki. Vrtec v čim krajšem možnem času zapustite.

– Uporaba mask je nujna skladno s priporočili NIJZ.

– Otroci naj v vrtec ne prinašajo igrač (z izjemo dudic in ljubkovalnih igrač za spanje, ki jih vzgojitelji spravijo na določeno mesto za posameznega otroka)

Vrtec naj obiskujejo le zdravi otroci. Ob primeru simptomov bolezni, je vrtčevsko osebje dolžno o tem obvestiti starše. O bolezenskem stanju otroka pa odloči pediater, ki presodi, kdaj otrok lahko obiskuje vrtec.

Izjavo o zdravstvenem stanju otroka JE potrebno prinesti za vse, ki tega še niste storili (prinesite jo ob prvem prihodu otroka in oddajte vzgojiteljici) – Priloga Izjava strašev pred vstopom v vrtec.

 Hvala ker upoštevate navodila in s tem skrbite za varno delovanje Vrtca Mehurčki.

Blaž Kölner, ravnatelj

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja