Rakitna 2024

Petek, 10. 5. 2024

Zbudili so nas sončni žarki, ki so pokukali skozi okna naših sob. Po zajtrku smo pospravili našo prtljago, nato pa smo se udeležili naravoslovnih uric. S seboj bomo odnesli veliko lepih spominov in novih doživetij. Kljub temu, da smo se imeli lepo se radi vračamo domov.

Četrtek, 9. 5. 2024

Po mirni noči smo se prebudili v jasno jutro. Po zajtrku smo se odpravili na orientacijo in na izlet do jezera. Odnesli smo tudi pisma za naše domače do poštnega nabiralnika. Preizkusili smo se v plezanju po plezalni steni in dvakrat smo prišli tudi čisto do vrha da je pozvonil zvonček. Obiskali smo hišo Muce copatarice in preden smo se odpravili spat, smo še odšli na pohod s svetilkami.

Sreda, 8. 5. 2024

Metuljčki in Želvice:

Po prijetni vožnji in obilnem kosilu smo se kljub deževnem dnevu pomerili v pastirskih igrah in se odpravili raziskovat okolico. Bili smo v hlevu, kjer smo si ogledali alpake, konje in smo nahranili koze.  Pred dežjem smo se umaknili v prostore doma, kjer je sledil čas za igro in pisanjem pisem domačim. Večer smo zaključili z pižama žurom. Sedaj pa sladko spimo in sanjamo kaj nas čaka jutri.

Žabice sporočajo: Prišel je zadnji dan našega tabora. Po zajtrku smo pospravili našo prtljago, nato pa smo se preizkusili na plezalni steni. Polni novih doživetij, lepih spominov se vračamo domov. 

Otroci skupin Želvice in Metuljčki so srečno prispeli na Rakitno

Torek, 7. 5. 2024

Zbudili smo se v suho, dokaj toplo jutro, zato smo se po zajtrku podali na potep do vasi, kjer smo poiskali pošto. Svojim domačim smo poslali pisma s pozdravi z našega tabora. Sprehod smo nadaljevali do jezera in si ogledali Rakiški jambor. Po kosilu smo se igrali “pastirske igre” in spoznali živali na posestvu. V domu pa nas je pričakalo pismo Muce Copatarice, v katerem nam je sporočila, da je dež zmočil pot do njene hiške in da bo zato ona prišla k nam na obisk…in res je prišla…

Ponedeljek, 6. 5. 2024

Preživljamo čudovit dan na Rakitni. Po odličnem kosilu smo se z našim vodnikom odpravili na orientacijo po bližnjem gozdu. Reševali smo različne naloge, uganke in uspeli odkriti škratov skriti zaklad. 

Prijetno utrujeni smo se vrnili v naš začasni dom, kjer nas vonj palačink vabi na večerjo…potem pa “pižama žur”. 

Vsem pošiljamo lepe pozdrave. 

Otroci iz skupine Žabice z Andražem, Melito in Mojco 

Ponedeljek, 6.5., 10:30 – Obveščamo vas, da so otroci skupine Žabice srečno prispeli na Rakitno.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost